Att tycka röstfusk är okej

Nyligen skrev Roland Poirrer Martinsson om att det är ”självklart för politiska partier” att stoppa/försvåra för människor att rösta tänker ej länka, googla ”proffstyckarna vita huset”). För mig är det ofattbart. Nu är det så här, vilket RPM av förståeliga skäl och som konservativ inte vill erkänna, att GOP har gjort det till sin grej att göra det svårare/omöjliggöra för i synnerhet demokrater (minoriteter och fattiga). Om detta finns det en uttalad strategi, vilket ingen egentligen kan förneka. Varför ger man sig då på dessa? Enkelt, de röstar somsagt Demokratiskt och har oftast svårare än andra eller mer ovilliga att rösta, så om någon gör det svårare, skiter de oftast i det. Så hur gör man det? Tar kanske betalt för att skaffa ID, försvårar den byråkratiska processen och som ett exempel i Martin Gelins Bok – man kanske lägger röstplatsen inne i stan och gör det omöjligt för dessa grupper att ta sig dit. Exemplen är många och hårresande. Det är så tydligt och inget man kan blunda för.

Genom historien är detta inte specifikt för Republikanerna, utan Demokraterna har också varit skyldiga. Men på senare år är det i synnerhet Republikanerna står för detta.

Det här tycker alltså RPM är okej. Det är okej att göra det svårare för människor att rösta om de är demokrater, utsatta människor som minoriteter och fattiga. Det är alltså en del av politiken. För mig har demokrati alltid varit att inkludera så många som möjligt, ju fler som röstar och deltar i det demokratiska samtalet, desto bättre. Det ska vara lätt att rösta och säkert.  Men för RPM och för GOP, är det tvärtom.

Bara deras parti, bestående av homofober och kvinnofientliga får flest röster.

Avskyvärt.

Advertisements

One thought on “Att tycka röstfusk är okej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s