Återigen dessa lögner i frågan om vinster i välfärden

För någon dag sedan debatterade Stefan Stern och Lars Ohly mot varandra i en debatt om vinster i välfärden. Stefan Stern, en självutnämnd sosse, som berikar sig på friskolor och så vidare, ljuger uppenbart i debatten. Det är beklagligt att en socialdemokrat går samma ärende som en ohederlig höger, och ljuger. Låt mig slå hål på några lögner återigen. Vi har hört dem förr och vinstivrarna verkar resonera så, att ju fler gånger de upprepar den, tillslut kanske det blir sant. Men nej, den blir ju inte det. Lögn är fortfarande lögn. Jag beklagar, Stefan.

– ”Med vinstförbund tvingas skolor och vårdcentraler att stänga”. Nej, det är lögn och förbannad lögn. Ett vinstförbud innebär inte att alla företag tvingas, utan att de som nu tar ut vinster, tvingas återinvestera det in i verksamheten. Alltså, de tvingas inte stänga. Verksamheten måste alltså förändras, där skattepengar går till välfärden och inte till rika ägare. Inte svårt att förstå alls egentligen, utan logiskt.

– ”Lars Ohly vill ta bort valfriheten”.  Nej. Lögn och åter lögn. Valfrihet handlar inte om, i synnerhet, att förbjuda utövare. Det handlar om, helt enkelt, att det är inte okej att göra vinster på skattepengar. Däremot, ju fler utövare och olika, desto bättre. Men vill du göra vinster på skattepengar, har du inte där att göra. Giriga ägare och vinster är, och har aldrig varit synonymt med ”valfrihet”.

”Lars Ohly, med fler, vill att företag ska gå med förlust”. Va!? Detta för att man kräver att skattepengarna ska gå till välfärden, och ingenting annat.  Det är alldeles för dumt för att ens bemöta egentligen. Foliehatt på, Stefan och alla ni som för fram den argumentationen. Så tramsigt. Fantastiskt hur lågt man kan sjunka.

Debatten skulle vara hederligare och mer sund om inte dessa ivriga, däribland Stefan Stern kämpar för redan rika ägare, så uppenbart ljuger och överdriver. Å andra sidan, är de nog deras bästa chans. För vem vill, på allvar argumentera för att skattepengar ska gå till rika ägare, och inte till välfärden?

Sedan kan vi ju, med fördel, diskutera i vilken roll Stefan Stern kommer till debatten. Han är, som bekant, vice VD i ett stort friskoleföretag. Det medför att han, förstås, vill värna om sin rikedom… Egenintresset ljuger aldrig…

Advertisements

2 thoughts on “Återigen dessa lögner i frågan om vinster i välfärden

  1. Det är så oerhört sorgligt och visst blir man förbannad när en sk sosse ställer sig på högerns sida i denna vattendelande fråga. 90% av övriga sossar säger nej till privata vinster i välfärden och nära 80% av hela svenska folket säger nej. Det betyder alltså att det finns en hel del borgare som är emot vinster i välfärden faktiskt! Sparka ut dom ur S, dess parasiter på samhällskroppen!

  2. Utöver en djupt ideologisk fråga är det faktiskt också så att det är en valstrategisk fråga. En överväldigande majoritet av socialdemokratiska väljare vill inte att välfärdsföretagen ska få använda sina vinster hur som helst. Till och med bland borgerliga väljare är motståndet monumentalt. Att då dels inta position som kraftigt kan ifrågasättas av ideologiska skäl, men också strategiskt är helt vansinnig, det är för mig mycket underligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s