Att ljuga och komma undan, är också ett sätt att få igenom politik

Nyss var det debatt på Agenda om hurvida RUT-avdrag för bartender är lämpligt, eller inte. Nej, jag skojar inte. Det var på allvar en moderat, som mot Jonas Sjöstedt, försvarade det sjuka i att skattesubventionera bartendrar för rika. Det är en bisarr tid och värld vi lever i, när man på allvar för en diskussion om det är okej att samtliga ska betala avdrag för fåtalet eller inte. Så här omfördelar den nya högern resurser, från de som har lite, som ska finansiera för de mer välbeställda. Moderaten försökte, på allvar hävda att RUT-avdraget gynnade ALLA. Det är givetvis lögn. Vem hyr en bartender? Gör den typiska låginkomstagarfamiljen det? Knappast. Eller ta exemplet om läx-RUT, där de som har råd, ska få göra avdrag för läxhjälp. Det har fått kritik av samtliga instanser, i princip och kritiken har legat i att de som har råd kommer utnyttja det. Det är så man skapar en skola där föräldrarnas plånbok avgörs om man lyckas. Men i Agenda-debatten, där moderaten pratade mest hela tiden, så lyckades hon genom att hitta på och ljuga – få reformen att låta som någonting bra och något för alla. Det är synd att Jonas, som knappt fick ett syl i vädret kunde rätta hennes lögn – eller att programledaren inte kunde ta tag i det och säga till henne att sluta ljuga.

Vad som värst: Att resurser omfördelas, där de rika ska få göra avdrag, eller att en Moderat ostört får ljuga om det i studion kan ju diskuteras.

Men det är så här det är numera. Högern omfördelar resurser, några protesterar men om man ljuger om reformen och ingen kommer på en, så går det också hem.

Det är så alliansen, med Moderaterna i spetsen gjort i sex år nu och kommit undan.

Lästips: AB

Advertisements

4 thoughts on “Att ljuga och komma undan, är också ett sätt att få igenom politik

  1. Ping: Bartender-RUT är omvänd Robin Hood-politik. « Den demokratiska socialisten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s