Nej, SVT, det är inget mysigt med politikers jultal

För att få någon slags julstämning, så har SVT beslutat att varje partiledare ska få hålla ett jultal. Det är svårt att förstå meningen med det. Det inkluderar, förstås, rasisternas partiledare, Jimmie Åkesson. Att säga nej till ett i grunden rasistiskt parti som bevisar att de är just rasister varje dag – går ju inte. Alla ska med, även om SVT har en demokratisk uppgift. Det är fegt, men också typiskt SVT. En annan idè vore ju att ingen partiledare håller ett jultal överhuvudtaget. Politiker har i grunden inget med julstämning att göra. De är satta att fatta politiska beslut för folket, och stå till svars för det. Att hålla gulliga små jultal på en Public Service kanal ingår inte. Det får dem för all del göra, men i så fall på sin egen hemsida. Lämna jultal och julstämning till allas mysfarbror, Arne Weise eller någon annan, istället. Till de som inte är politiker, vars roll är just julstämning.

SVT, betalda av oss, ska inte låta rasisternas partiledare hur inne i värme de än må vara, jultala. För att slippa eventuella missförstånd och SD:s sedvanliga offerkofta vore det enkelt att bara skippa den hela bisarra idèn, med jultal.

Helt enkelt för att det är inte politikernas uppdrag. Svårare än så är det inte.

Advertisements

2 thoughts on “Nej, SVT, det är inget mysigt med politikers jultal

    • Alltså, mitt inlägg syftade eller handlade inte om hot, ej heller syftade jag med ”offerkoftan” på hot, utan att partiet och dess sympatisörer har en förmåga att hela tiden göra sig till offer, så fort de får kritik. Håll dig till ämnet, är du snäll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s