Det luktar illa, Annie Lööf

Annie Lööf har aldrig brytt sig nämnvärt om jämställdhet, varken i ord eller handling. Därför blir det lika ohederligt som korkat, att ta kvinnor som någon slags gisslan – när debatten handlar om vinster i välfärden. Som om det är en fråga om jämställdhet. Det är en fråga om var skattepengarna ska gå. Antingen till välfärden, eller till hutlösa vinster. Hurvida en man sitter längst upp på toppen, eller en kvinna, har i det här fallet inte med saken att göra. Att begränsa vinster i välfärden kommer inte, för 100 gången i ordningen, göra så att ”alla verksamheter” måste stängas. Således faller ickeargumentet att det drabbar kvinnor, platt. Det här är katastrof argument, likt om staten äger något så kommer det leda till Sovjet.

Men i debatten mot Jonas Sjöstedt blev helt plötsligt jämställdhet viktigt för Annie Lööf. Det blev ett slagträ. Som om jämställdhet bara är viktigt, när det gynnar Lööf i en debatt.

Det finns en viss ironi att Lööf ger sig på ett parti som länge och väl kämpat för jämställdhet, när hon och hennes parti inte gjort det. Snarare tvärtom.

Det luktar illa, Annie.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s