Republikanerna förlorade valet på grund av kvinnofientlighet. Fortsätter samma väg

Vad har Todd Akin, Richard Mourdock och Joe Walsh gemensamt? Jo, alla tre var republikanska politiker som hade hyfsat goda chanser att bli omvalda i valet som ägde rum i November. Men också tre som förlorade, delvis på grund av att de uttalade sig helt horribelt angående våldtäkt. Todd Akin kom med det, berömda, att kvinnan, vid våldtäkt – har en förmåga att ”stänga ner sin kropp”. Joe Walsh var allmänt emot abort, för att teknologin kommer gå framåt och därför skulle det inte längre finnas undantag ifall moderns liv var i fara. Richard Mourdock uttalade sig ungefär på samma sätt som Todd Akin.

Vart vill jag komma med det här? Jo, det är med detta som bakgrund det blir lite underligt att höra talmannen i representanthuset vilja göra abort till en grundläggande fråga kommande år. Han vill göra abort olagligt, att ”ta bort det”. Det ska göras genom en ”ja till livet koalition”. Visst är inte nej till abort detsamma som att säga vidriga saker om våltäkter. Men det följer ett tema, ett kvinnofientligt tema, att kvinnan inte har rätt att bestämma över sin egen kropp. Det ska manliga och gubbiga politiker göra i Washington.

Barack Obama vann valet, delvis, på grund av att majoriteten av kvinnorna röstade på honom. Flertalet republikanska politiker förlorade sitt säte, för att de kom med vidriga och kvinnofientliga uttalanden. Samtidigt som de var emot abort.

Vad kan man dra för slutsatser av det, tro?

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s