Spekulationer i onödan.

Vid det här laget och för den delen månader och år framför, så kommer media, i synnerhet amerikansk sådan- spekulera hurvida Hilary Clinton kommer ställa upp i presidentvalet 2016 eller inte. De kommer hela tiden hitta tecken, citat eller till och med resor för att knyta henna till ett eventuellt race. Den förste Februari kliver hon officiellt av som utrikesminister, en post hon haft i fyra år och på kuppen lyckats göra sig mer populär än självaste presidenten. Om något, en bra ”uppvärmning” inför framtida presidentambitioner.

Men det finns saker man gärna glömmer bort i det här. Det är nämligen mycket sällan (har det ens hänt?) att kandidater annonserar sin kandidatur redan nu. Det kommer uteslutande när det är ett, eller över ett år till det officiella presidentvalet. Så kommer det även vara för Hilary. För allt, som jag varit inne på tidigare, handlar om omständigheter. Är Obama populär när det återstår ett år av hans mandatperiod? Mycket möjligt att hon då ”hoppar på tåget”. Om hon inte är populär, och ses som misslyckad, så är sannolikheten mycket mindre. Det är mycket enkelt. Det är politik och givetvis kommer Hilary bara ställa upp om hon tror sig kunna vinna på riktigt.

Allt detta kommer vi få veta så småningom. Tidigast om jag får tro, i slutet av 2014 och som senast mitten/slutet av 2015.

Tills dess kommer alla fortsätta spekulera.

I onödan.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s