Lars Beckman måste be om ursäkt

Jag tror vi är många som skakar på huvudet, samtidigt som vi roas över Lars Beckman, moderat riksdagsledamot från Gävles, tweets. Den intellektuella nivån är så låg att den kan liknas vid ett dagisbarn nivå på politisk debatt. Det kan i sin tur kännas skrämmande att någon sådan sitter i Sveriges lagstiftande församling, men ohederlighet kan man ändå ta. Det blir i det långa loppet bara bra satir. Fast då i går, så gick Lars över den gränsen. Personligen trodde jag inte att han, i sin enfald, kunde sjunka lägre. Men det kunde han. I går var det Uppdrag Granskning som handlade om ett speciellt typ av hat, kvinnohat. Där kvinnor får höra hur de ska våldtas och ännu grövre saker, när de tar ställning mot rasism och för jämställdhet. Lars Beckman, som en samhällsengagerad politiker hade förstås sett programmet. Det ledde till den här tweeten:

idiot Lars

Lars Beckman ser alltså på ett program om hur kvinnor varje dag hotas att våldtas och mördas. Och han tänker på Alliansfritt Sverige, en sida som granskar högern i Sverige. Det går förstås att tycka illa om Alliansfritt, det gör nog de flesta inom högern, men att nämna det i samma mening som kvinnohatande as berättar vad de vill göra med kvinnors som skriver vad de tycker,  är helt bisarrt. Det är så sanslöst lågt, och är att så långt det går förminska det här hatet de tvingas leva med.  Det är så här, i liknande utsträckning näthatande rasister håller på, men då låter det mer ”de får skylla sig själva” och så vidare.  Lars Beckman buntar på sin höjd ihop en satirsida med män som säger att de vill vill våldta och mörda kvinnor.

Jag hoppas verkligen han tar sitt förnuft till fånga, och ber om ursäkt. En riksdagsledamot som är ohederlig är en sak, men en som sitter i vår beslutande församling, ska representera folket och som förminskar kvinnohatatet på det här sättet – är en annan sak.

Då har det gått över den berömda gränsen.

Det går inte längre att skratta åt Lars Beckman. Numera förfäras jag bara.

Och mår riktigt dåligt.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s