Jon Huntsman tillför en sund idé debatt till GOP

Jon Huntsman, presidentkandidat 2012, före detta guvernör och ambassadör i Kina har sedan Republikanernas valförlust 2012 tagit på sig någon slags egen komponerad kostym för att GOP ska bli något att räkna med igen. Jag vet inte varför han gör det, kanske för att han planerar att ställa upp i presidentvalet 2016. Hur som helst, han har engagerat sig mycket i det här och gjort det bra. Det här borde få Demokraterna att i alla fall delvis börja fundera. I går skrev han en lång och intressant artikel, där han öppet tar ställning för ”Marriage Equality” (alltså, samkönade äktenskap). Det är modigt och visar kanske en tendens till att partiet tids nog inser att för att överleva i den nya tiden, så går det inte att förneka människor lika rättigheter. Han tar även upp Demokraternas fördel när det gäller minoriteters röster. Det är en bra text med fina floskler, men där förstås, riktiga idéer saknas. Däremot är inriktningen sund.

Det är förstås oklart vem som kommer lyssna, om någon. Och vad jag vet, så är de styrande, både i senaten och representanthuset inte alltför villiga att lyssna. Deras mål, alltjämt, verkar vara att vara så ansvarslösa som möjligt, så inskränkta det bara går och samtidigt förstöra för både landet och Obama.

Nå väl, det är en intressant ingång Jon Huntsman tillför. Det är för all del inte lösningen på alla Republikanernas problem, men den tar ändå upp något grundläggande: Man kan nämligen inte skrämma iväg en allt större del av befolkningen genom sin politik, om man vill återigen få tillbaka människors förtroende. 

Ett litet steg som kan leda till något större, må hända.  

Advertisements

One thought on “Jon Huntsman tillför en sund idé debatt till GOP

  1. Ping: Jon Huntsman skulle varit ett hot för Obama | Johannes Blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s