Bryta ner murar

Jag blir ibland lite matt och allmänt trött på jämställdhetsdebatten. Eller kanske inte debatten som sådan, utan snarare mitt egna kön. I går var ett sådant tillfälle. Av ren tillfällighet så såg jag en tweet, där en man hade noterat hur det på en vårdcentral bara var kvinnor. Han menade då på att det minsann inte är jämställt, och att det minsann ska gå åt båda hållen. Det är ett töntigt argument, då det blir lite som om att skrika ”men titta här, titta då. Här är män inte representerade”. Då har man missat själva grunden jämställdheten och mannens ”naturliga” överordning. Strukturen, helt enkelt. En struktur som gör att kvinnor i snitt tjänar mindre än män, trots att de utför samma arbete. Kvinnor som än idag är underrepresenterade i bolagsstyrelser.  Ett specifikt hat riktat mot kvinnor, som innehåller sexuellt våld och så vidare. Att kvinnor i regel bedöms för hur de ser ut, snarare än vad de åstadkommit. Det ät ju det här som är grejen. Kvinnor har oftast flera murar att klättra över för att representeras på samma likvärdiga sätt, som sin manliga kollega. Så här har det sett ut genom historien. Visst har det blivit bättre, men vi har en bit kvar. Minst sagt.

Det är därför det blir så löjligt och okunnigt, att göra en grej av att män inte, i ett specifikt kvinnodominerande yrke är speciellt bra representerade. Det klart små murar kan förekomma för män som vill slå sig in på kvinnodominerade områden, men det går inte att jämföra, än mindre sätta i relation till de murar kvinnor måste klättra över varje gång. Alltid.

Låt oss gärna prata om det med, männen alltså. Men aldrig någonsin i samma mening eller diskussion, då vi pratar om den strukturella diskrimineringen av kvinnor. Det är två olika saker.

Det ena går faktiskt inte att jämföra med det andra. 

 

Advertisements

5 thoughts on “Bryta ner murar

  1. Det är klart att det är en relevant åsikt att en kvinnodominerad arbetsplats är lika mycket ett jämställdhetsproblem. Det du vill göra är att istället ta det via en feministiskt ideologisk diskussion. Gör gärna det för det är det få som begriper och då blir jag som icke feminist glad.

  2. Du skulle nog ta reda på lite FAKTA innan du skriver och ta reda på om det finns orsaker till löneskillnaden mellan män och kvinnor.

    Jag arbetar inom ekonomi löner mm och ser att även om mån och kvinnor har samma månadslön så tjänar männen mer för att de är mindre sjuka.

    Så egentligen så är inte det inte så enkelt som du tror att kvinnor alltid är diskriminerade.

    • Kasta inte sten i glashus, hör det du. Jag har aldrig påstått att de ”alltid” är diskriminierng. Men det finns en tydlig över och underordning, en struktur, där kvinnor än idag missgynnas. Att blunda för den är okunnighet. Helt enkelt. På arbetsmarknaden för att nämna en viktig del. Är det hela förklaringen? Så är det förstås inte. Det har jag somsagt aldrig påstått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s