Vidrigt, Socialdemokraterna

När media får nys om något slutar de inte. De slutar inte förrän offret blivit desarmerad. Så här fungerar det. Så här fungerar media, kanske framför allt inom politiken. Vi kan hata det, men vi måste förhålla oss till det. Idag fick då Omar Mustafa, nyligen invald på Socialdemokraternas kongress som ledamot för partistyrelsen avgå. Han har, enligt partiet inte deras förtroende längre. Detta efter att uppgifter kommit fram om att han bjudit in omtalade organisationer som är, eller har uttalat sig antisemitiskt. Dessutom har han vid något tillfället uttalat sig mindre smakfullt. Omar har själv svarat på detta, senast på Aftonbladet Debatt, där han förklarade och tycker jag gav konkret och tydliga svar. Det var inte bra nog.

Men det här, varken börjar eller slutar där. Det börjar med att Socialdemokraterna vid kongressen valde in en människa de uppenbarligen inte visste vad han hade för sig. Där har vi det största problemet. Hur man kan göra det är så obegripligt att det är en tragedi i sig. Sedan har vi drevet. Alla politiker vid det här laget, borde veta att när media fått nys om något så slutar de inte. De bara kör. De gjorde det även med Omar. Legitim kritik till en början (allt sånt ska fördömas å det grövsta), slutade med total förvirring och helt sjuka kopplingar. I allt detta var S-företrädare, från absoluta toppen snabba med, utifrån lösa kvällspressen nyheter att fördöma honom. Carina Hägg gjorde det, Mona Sahlin (av alla) gjorde det, och så även partiledaren Stefan Löfven. Han lyckades, dessutom, i sitt uttalande få det att låta som om det är oförenligt att vara engagerad och troende muslim, samtidigt som man är aktiv inom socialdemokratin. Det här ska alltså vara partikamrater till Omar. Hans kollegor. De pratade inte med honom först, få hans version och ändå vara mån om den människa de nyss gett ett förtroendeuppdrag när de vet hur media fungerar – utan de gick direkt och skar av kontakten. En efter en fördömde honom.

Det här är alltså Socialdemokratisk personalpolitik. De ger en människa ett ärofyllt uppdrag, utan att kolla vad han har för sig. Sen när det blåser lite pratar de inte med honom först, utan går på mediauppgifter och där fördömer de honom å det grövsta. Carina Hägg krävde dessutom hans avgång.

Det är mycket möjligt att Omar inte kunde suttit kvar oavsett, men så här behandlar man inte en partikamrat. Så här hugger man inte en kamrat i ryggen, som man bara för några dagar sedan valde in till partistyrelsen. Inte innan man låtit höra hans berättelse. Inte när man vet hur drevjournalistik fungerar.

Det är så jävla äckligt, Socialdemokraterna.

Så ovärdigt.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s