”Blondinbellas” bubbla

Alla vet väl vid det här laget vem Isabella Löwengrip ofta kallad ”Blondinbella” är. Tyvärr, skulle man kunna säga. Hon startade tidigt en blogg som nu är en av Sveriges största, och är dessutom ”entreprenör” och sådant där fint. Hon har, med andra ord gott om pengar och hennes verklighet blir väl dessvärre därefter. Dessutom är hon en ganska övertygad antifeminist. Det kan man väl vara, förstås. Alla har olika åsikter. Problemet blir bara om man, som ”Blondinbella”, låter sina hjärnspöken tala istället för fakta och kunskap. Och, dessutom, skapar halmgubbar att attackera istället för sakfrågor. Nu, senast, så sent som  igår – så rasade hon över ett tredje omklädningsrum som en skola i Stockholm hade infört. Det handlar om att fler inkluderade och med vetskapen om att det finns människor, som inte känner sig hemma, varken som män eller kvinnor. Ett, så kallat tredje kön. I folkmun brukar dessa kallas transpersoner. De flesta, inbillar jag mig, tycker det här är en god idé. Det är aldrig fel att fler inkluderas och kan känna samhörighet, istället för att stå utanför någon slags norm med de vanliga könsrollerna. Detta fick ”Blondinbella” att rasa. Enligt henne, utan någon som helst kunskap, så är det här ett icke problem som ”vänstern” hittat på i brist på annat. Med det avfärdar hon, bara sådär, alla transsexuella och de som känner att de inte passar in i de vanliga könsrollerna. Hon menar dessutom att det pågår en häxjakt på de som definierar sig som män, eller kvinnor (!).

För mig, personligen, så är det svårt att förstå hur ”Blondinbella” kan tycka så illa om något som kommer inkludera flera människor och ge dessa en likvärdig chans och möjlighet. Det är en grov missunnsamhet och verklighetsuppfattning som i princip går ut på att problemet finns inte, så vida JAG inte drabbas. För ”Blondinbella” är det bara ”jag, jag och JAG”.  Idén om tredje omklädningsrum ledde dessutom till att hon, på twitter, i förlöjligande syfte jämförde detta med något märkligt djur med ett tredje kön. Sedan tidigare har hon rasat mot pronomet ”hen”. Ett skönt extra ord som är smidigt att använda om man inte vet könet, men i hennes värld ett sätt att radera kön som sådant. Detsamma gäller kvinnors underrepresentation i till exempel bolagsstyrelser som enligt henne, som just är framgångsrik på den fronten, enbart beror på inställning hos kvinnorna.

I ”Blondinbellas” värld finns det inga problem, om dessa inte drabbar henne, och är således ingen idé att ta itu med.  Strukturer existerar inte, det är en ”offerkofta”.

Jag hade önskat att hon, någon gång, vågade och kunde se utanför sin egen lilla rosa bubbla.

Det vi brukar kallar för verkligheten.

Lästips: Trollhare

Advertisements

One thought on “”Blondinbellas” bubbla

  1. Vi lägger så otroligt mycket värderingar i vad som är ”kvinnligt” och ”manligt” och talar om det som om det vore någon sanning. Att höjden av manlighet var att våga gråta offentligt på 1700-talet handlar inte om att vår genuppsättning såg annorlunda ut på den tiden, utan att våra könsroller ständigt är i förändring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s