KDU är homofober, ja

Det är nog betydande få av oss som tror att förmågan att ta hand om ett barn ligger i vilken sexuell läggning personen har. Det finns dock de som tror det. Mörkermänniskorna och homofoberna i KDU tror det. De slog igår på deras årsmöte fast att samkönade par inte bör få adoptera. Det baserar dem, helt enkelt, på att de råkar gilla någon av samma kön och enligt KDU är det hemskt och då saknar de också rättigheter. Nu må KDU klä in det i andra ord som att ”barn inte är någon rättighet” och vi är inte alls homofober. Men faktum är ju att det finns INGET, absolut inget som säger att samkönade par skulle bli sämre föräldrar än den rådande normen, heterosexuella par. Innerst inne vet nog KDU detta, men de är homofober och gör skillnad på människor och människor. Då tar man ett sådant beslut.

Sedan har det här förstås inget med att ”barn inte är en rättighet” att göra. Det här handlar om att samkönade ska ha samma möjligheter som heterosexuella, att adoptera om de så önskar. Huruvida de är lämpliga återstår ju att se och en sådan bedömning görs alltid, men ingen ska nekas på grund av sin sexuella läggning.

Men KDU är inte intresserade. De tycker å ena sidan att politiker ska hålla sig borta och styra människors liv, men de måste minsann rycka in och påtala hur bögar är andraklassens medborgare. Lägg därtill att staten ska in och gräva i transpersoners underliv.

Så ja, KDU är homofober. De vill begränsa andra människors rättigheter baserat på deras sexuella läggning.

Det är fruktansvärt vidrigt.

Lästips: AS

Advertisements

One thought on “KDU är homofober, ja

  1. Nu handlade ju inte inlägget om pride. Men annars satte du ungefär fingret på varför pride behövs. För det fortfarande, än idag, inte är så självklart att homo, bi och transpersoner ska ha samma rättigheter som heterosexuella, den så kallade normen. I alla tider har dessutom just homo, bi och trans motarbetats. Så ja, där har du det. Pride fyller en funktion för den bygger på tolerans och att de som aldrig haft tillåtelse att öppet visa sin sexualitet nu får göra det. Nu får dem en arena, dessutom.

    PS. Soory att din kommentar föll bort. Klantigt av mig. DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s