Weiner is back. Tillfälligt i alla fall

Anthony Weiner, mångårig kongressledamot för distriktet Brooklyn/Queens i New York och som tvingades avgå 2011 efter att ha skickat bilder på sin penis till en kvinnlig beundrare – är nu tillbaka. Han deklarerade idag att han ställer upp i New Yorks borgmästarval. Han ber såldes om en andra chans och i sin video som har han lagt upp, ber han återigen om ursäkt och vill fortsätta kämpa, som han gjort hela sitt liv för medelklassen och de som har svårt att klara sig.

I sig är det ju ingen nyhet om man följt nyheterna att Weiner länge varit öppen för en comeback i någon mån, och då främst fokuserat på borgmästarposten (ställde redan upp 2009). Men spontant känner jag att om man nu vill göra comeback, är kanske att ställa upp i ett borgmästarval med många goda kandidater och i en så stor stat som New York inte helt optimalt. Det kommer bli tufft, där knappast Weiner är favorit, även om han givetvis har chansen. Således är risken att hans comeback inte blir en riktig comeback, utan allt faller platt. Vad händer i så fall då? Är hans karriär som politiker över på riktigt då? Grejen är ju att risken att misslyckas i borgmästarvalet är större än om han skulle, mot förmodan ställa upp/utmana sittande politiker i representanthuset/senator i NY-distrikt där de flesta är väldigt demokratiska och liberala. Det är färre som röstar, och fler som tillhör demokraters väljarbas så att säga. De skulle, gissningsvis, vara mer öppna och förlåtande mot Weiner än hela staten New York, som han nu istället ställer upp som borgmästare för.

Men, å andra sidan, om man ska göra ocmeback ska man väl göra det ordentigt. Och om han väl lyckas har han ju om något kommit tillbaka på riktigt. Dessutom i så fall lagt grunden för eventuellt framtida presidentaspirationer, eller att ställa upp som kandidat i kongressvalet återigen.

Han är i alla fall tillbaka. Frågan är bara hur länge.

NY

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s