SVFF- pajasar

Låt oss för en stund bortse ifrån att Djurgården förlorade cupfinalen efter straffar och att man som djurgårdare mår jävligt dåligt just nu – och fokusera på det Svenska fotbollsförbundet. Jo, det var nämligen så här: Att vid IFK Göteborgs 1-0 mål, inprickat av Tobias Hysen så slängde IFK-supportrarna in en bengal på planen. Jo, ni hörde rätt, en bengal. Något som kan, i värsta fall leda till brand. Den släcktes visserligen snabbt och slängdes bara in vid själva målområdet, men ändå. Det leder ändå till några frågor: Hur ser SVFF på detta? Om vi nu tittar på det här, och tänker oss päron-incidenten som en bakgrund, där Djurgården tackvare ett inkastat päron per automatik förlorade med 3-0. Låt oss ha den i en åtanke. Hur ser då SVFF, med den domen i bakhuvudet på inkastade bengaler? Svaret verkar, föga förvånande (det är ändå SVFF vi pratar om) bli ingen åtgärd, att det är okej. 

Så, låt oss sammanfatta detta: Det är inte okej att slänga in päron på plan. Däremot verkar det vara helt i sin ordning att dels, till att börja med ta med sig bengaler in, och sen slänga in på planen. Päron är alltså farligare än brandfarliga bengaler.

Tänk på detta, kära fotbollssupportrar. Släng med fördel in bengaler, men ge fan i päronen – då riskerar ert lag att förlora matchen.

Sådana signaler vill förbundet sända.

Det blir allt svårare att ta dem på allvar.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s