Höyre är vidriga. Moderaterna gillar`t

Moderaternas systerparti, Höyre går mot valseger i det norska valet den 9 september. De kommer, som jag nämt tidigare, bilda regering med främlingsfientliga Fremskrittspartiet.  Vid en valseger lovar Höyre sänkta skatter,  privat sjukvård och slopad frukt i skolan för barn (!). Det sistnämnda bör betratkas som ren ondska. Man ger sig på de mest värdefulla, barnen, för att använda resurser till annat. Ren högerpolitik. Ta från de som knappt har något och ge till de som redan har. I detta skijler sig Höyre knappast nämnvärt från Moderaterna. Men det hårresande och vidriga att ta ifrån ungar frukt i skolan borde kanske även, eventuellt bekymra någon enstaka moderat med samvete.

Eller jag skojar bara. Givetvis är inte så fallet. Moderaterna har kampanjat för Höyre i Norge tidigare och ska dit igen. De kommer alltså kampanja för ett parti som kommer bilda regering med ett främlingsfientligt parti och vill ta ifrån barnen skolfrukt.

Jag gillar ändå den höger som står för att vara vedervärdig  och motbjudande rakt igenom, i stället för som ”nya” Moderaterna trä in det i fina ord.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s