Anthony Weiner – att ge sig på berg när det fanns småsten

I går avgjordes det demokratiska borgmästarprimärvalet. Bill De Blasio, den mer proggresiva utav kandidaterna har vunnit. Mycket tyder dessutom på att han halkar över 40% gränsen även fast det fortsatt är en del röster att räkna, vilket innebär att han slipper ännu ett primärval med den som slutade tvåa och kan fokusera på valet i November.  Anthony Weiner, som jag skrivit om förut, hamnade sist med 4.9% av de demokratiska rösterna. I sitt farvältal sa Weiner att de hade det bästa ideèrna, men att han var en för dålig förmedlare av idèerna. Det stämmer nog. För om inte sexskandalerna som ledde till hans avgång från representanthuset 2011 vore nog kom det fram nya uppgifter under den här valrörelsen. Dessa uppgifter sänkte med största sannolikhet honom totalt. Han skulle förmodligen inte haft någon chans ändå, men han skulle inte gjort ett så här dåligt val.

Jag skrev, precis när det blev klart att Weiner skulle ställa upp, hurivda det är speciellt klokt att så här kort efter skandalen ge sig in i ett race om att bli New Yorks borgmästare. Om det skulle gått bra skulle det givetvis setts som en fantastisk comeback men, som det blev nu, ses det istället som ett fiasko och han är för många år framöver rökt i amerikansk politik. I samma text menade jag att det nog skulle varit klokare för honom att till en början ge sig på ett senatsäte eller ett säte i representanthuset. Framför allt för att New York är en väldigt liberal och demokratisk stat, och det är rent logisk lättare att komma in i senaten eller representanthuset, än att övertyga en hel delstat att han är rätt man för New York. I synnerhet efter allt som har hänt.

Anthony Weiner valde det sistnmända. Han valde att klättra upp i bergen när det ändå fanns småsten att pröva på till en början.

Det var lika modigt som det var idiotiskt.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s