Hanne Kjöller drivs av förakt

Vi på Alliansfritt gjorde en lista på all kritik den så kallade journalisten Hanne Kjöller har fått efter sin bok. Den är omfattande och klart är att Kjöller skrivit en bok med ett grundsyfte på att gå till djupet på journalistiska faktafel som hon upplever, men hon klarar inte av det själv. Hon, om någon, kan inte förhålla sig till fakta själv och då faller hennes syfte med boken platt.

Hanne Kjöller har om vi ska vara ärliga i en massa år haft ett speciellt förhållande till fakta. Hon har drivits av att sätta åt sjukskrivna, som hon tycker, vilket har framgått i ett flertal ledare bara borde rycka upp sig. Således har hon varit en av dem som drivit den där myten om fuskandet inom sjukförsäkringgen och så vidare. I just det är hon i gott sällskap. Den borgerliga regeringen har gjort detsamma, men om man ska kalla sig journalist och drivs av det bör fokus i första hand ligga på att få fram sanningen. Och det är ju det som är Kjöllers problem. Hon är visserligen opinionsjournalist, vars uppdrag är att vara subjektiv, men inte ens hon som journalist borde blunda för någon slags verklighet. Att påstå ett omfattande fusk när det är långt ifrån sanningen är bara bisarrt. Så här har hon fortsatt och nu har hon i egenskap av en liberal opinionsbildare skrivit en bok, då hon tröttnat på att journalister inte går på djupet. Ni hör ju själva hur det låter. Hon klarar inte ut det och att hon ens får för sig tanken är ju ironiskt och i bästa fall väldigt roligt.

Hanne Kjöller har så fort hennes bok kom närmare publicering fått kritik efter kritik för hennes förhållande till fakta. Men boken är nu släppt och kritiken bara fortsätter. Fast Kjöller bryr sig inte så mycket. Hon menar ändå väl, eller hur hon nu uttryckte det.

Men hon drivs inte i första hand av journalistisk. Hon drivs i första hand av alla dessa ”snyfthistorier” hon upplever. Hanne Kjöller föraktar svaghet och utsatthet. Det visade hon när hon i ren besatthet försökt påvisa hur sjuka egentligen inte är sjuka och nu när hon i sin bok felaktigt pekade ut en cancersjuk man som rik och ägare av en bostadsrätt.

Det är hennes egentliga drev. Hon borde, med andra ord, syssla med något annat än journalistisk.

En ministerpost hos den borgerliga regeringen skule nog passa henne bättre.

Lästips: AB

 

Advertisements

2 thoughts on “Hanne Kjöller drivs av förakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s