Moderaternas stämma

Moderaterna avslutade igår sin stämma. På den beslutade de bland annat att organiserat tiggeri ska förbjudas, eller i alla fall utredas. Givetvis signalpolitik, då det organiserade tiggeriet för det första är sällsynt, men också enbart ett sätt att sätta åt dem som redan har det svårt.  Moderatpolitik, helt enkelt.

Fredrik Reinfeldt, statsminister och partiordförande, gjorde samtidigt sitt i sina två tal att berätta den svenska historien som om det vore en fantasifull berättelse. Tyvärr är inte politisk historia det, utan något som i själva verket är på riktigt. Det stoppade dock inte Reinfeldt från att, precis som partiet försökte med 2011, skriva om historien lite. Han pratade diffust om ”socialistiska experiment” och att allt gick åt helvete för Sverige i och med 68-vänstern.  Vad han menar med det vet ingen och det går ju bara att spekulera huruvida han syftade på välfärdsstaten.  Dessutom pratade han om att, vilket blivit ett genomgående tema, oppositionen ”smutskastar” Sverige. Låg nivå, men ett strategiskt och retoriskt halmstrå att hålla fast vid från en desperat regering och statsminister.

Annars kom det de vanliga pamfletterna och intellektuella haveriet om att Socialdemokraterna lovar ”allt till alla”. Som om att inte sparka på de mest utsatta är en ”allt åt alla”-politik.

Moderata twittrarna, det vill säga sektmedlemmarna, tyckte Reinfeldt både var pigg och taggad inför valet nästa år, kan meddelas.

Just ja, en sista grej, Moderaternas tema på stämman var ”alla behövs”.

Som om deras politik inte var ett hån nog mot alla som dagligen drabbas av den.

Oförskämdheten.

Bristen på anständighet.

 

Advertisements

One thought on “Moderaternas stämma

  1. Såg i Agenda när Landsfadern skulle svara på varför M inte har så stort förtroende när det gäller välfärden. Landsfadern svarade inte på frågan trots att han fick den 2 ggr. Han påstod att det inte fanns någon konflikt kring välfärden! Här slog han förhoppningsvis undan benen på sig själv. Hade han erkänt att det finns problem så hade han kanske bitit de händer som föder Moderaterna!?
    Bra skrivet för övrigt och jag är helt överens med att Moderaterna är en sekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s