Att utnyttja människor som kommer hit borde inte betraktas som antirasism

Det finns liberaler som bara ibland brinner för antirasism. Det ”ibland” är när det gynnar deras intressen. Vad är då det? Jo, att utnyttja människor som kommer hit och vill arbeta. Inget får dem att bli så arga på vänstern och LO som vill ha schysta villkor för alla, som just att människor som kommer hit INTE ska utnyttjas. Dessvärre, för många av dem, stannar kampen där. Det finns givetvis, vilket är viktigt att påpeka, lika många liberaler (det är min förhoppnnig i alla fall) som är antirasister regelbundet.

En av de ledande i kampen för att människor som kommer hit ska utnyttjas är den före detta Timbroanknytna och numera liberala debatörren, Fredrik Segerfeldt. Han är besatt av LO och tycker i princip dem är rasister. De, tillsammans med Socialdemokraterna, vill stänga gränser heter det. För er som följer mig på twitter vet att jag varit kritisk mot Jan Larssons, sossarnas vlageneral uttalande, när det kommer till LO och deras överenskommelse om arbetskraftinvandringen, men det är inte poängen nu. Poängen är Segerfeldt som någon slags påhittig antirasist men nästan enbart när det gäller att människor ska komma hit och bli utnyttjade (nu är jag grov, men i princip).

Jag hittade en tweet som på något sätt sammanfattar hans människosyn om de människor som kommer hit, han sägs värna om:

Det han säger är alltså att de som kommer hit och vill arbeta är värdelösa. De är egentligen lågproduktiva, därför ska de ha lägre lön. Inget säger att de som kommer hit och ska arbeta är lågproduktiva. De kan ha problem med språket och behöva utbildning, förstås, men lågproduktiva? Ett sådant resonemang skulle, om man utgick ifrån Segerfeldts ”analys”, möjliggöra att de som kommer hit får slava omkring med en skitlön medan en infödd som utför samma arbete – får bättre betalt. I korthet, olika lön, beroende på var du kommer ifrån.

Som bekant brukar vi övriga kalla det för rasism. Människor ska få komma hit så generöst det bara går, det kommer alltid vara min och andra vänsterinriktade människors ståndpunkt, men de ska ha schysta villkor på arbetsmarknaden precis som övriga. Vi måste dessutom hålla isär arbetskraftinvandring och asylinvandring.

Jag tror inte Fredrik Segerfeldt och andra lönedumparliberaler är rasister. De bara vill utnyttja den antirasistiska kampen med att dumpa löner och ge sig på facket.

Det är givetvis deras fulla rätt. Men det borde inte betraktas som antirasism. Det borde betraktas som att utnyttja människor.

Och det, mina vänner, är hur man än vänder och vrider på det, vidrigt.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s