Carl B Hamilton – mannen som tror på euron när fler tror på ufon

När Lars Ohly gjorde sin sista riksdagsdebatt som partiledare sa han i ett replikskifte med Jan Björklund när de diskuterade euron följande: ”Jan Björklund står kvar på kajen i Southampton och ropar efter Titanic: Jag vill följa med!”. Det där sammanfattar fler folkpartister än just Björklunds syn på euron. Även hans partikollega, tillika partiets ekonomipolitiska talesperson, Carl B Hamiltons syn kan sammafattas på liknande sätt. Så även idag.

Han begår idag en debattartikel och ger sig på Socialdemokraterna. Det är de vanliga talespunkterna som tas upp. Sossarna är ansvarslösa och alliansen har säkrat välfärden, trots skattesänkningarna. Dessutom är arbetslinjen förträfflig.

Hamilton nämner givetvis inte de liv som förstörts på grund av alla hänsynslösa utförsäkringar till föjld av regeringens politik eller den krossade arbetslöshetsförsäkringen. Detta för att betala för alla skattesänkningar. Inte heller tas det faktum upp att de satsar i princip allt på skattesänkningar och bara en ynka del på skolan, trots att skolan rasat samman.

Det passar inte in, men är i högsta grad den verkliga effekten av regeringens politik. Folkpartiet pratar ofta om hur klassresan börjar i skolan. Efter åtta år i regering har ojämlikheten ökat, skolresultaten gått ner och människors liv blivit förstörda för regeringens besatthet av att sätta dit människor i våra trygghetssystem och fler är dessutom beroende av socialbidrag. Om Folkpartiet var genuint ärliga om sina klassresor, borde de be om ursäkt vid det här laget.

Men istället får vi läsa sådana här fördummande artiklar av en man som tror på euron när fler tror på ufon.

Och som sagt fortfarande vill följa med Titanic tillsammans med sin partiledare.

Om inte bristen på trovärdighet för regeringens politik var nog vid det här laget, kan man med fördel ha det i åtanke.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s