En tilltagande trötthet på det politiska samtalet. Exempel: Kent Persson

Det går ibland att bli lite trött på det politiska samtalet. Man drabbas då ofta av en tilltagande trötthet och vill mest ta första bästa flyg bort härifrån. När det närmar sig val och när valåret är här, växer ofta den känslan.

Den som på allra bäst personifierar den känslan är dyngspridaren och talespunktsfanatikern, tillika Moderaternas partisekreterare, Kent Persson. Jag tror aldrig någonsin han har sagt något av substans och det säger jag inte för att vara nedvärdernade, utan för att det dessvärre är sant. Han slänger ur sig ”alla behövs”, ”arbetslinje” och ”bidragslinje”. Det är vad han gör, det är hans roll. Och det är sorgligt.

Det blir nog inte tydligare än det här exemplet när Kent Persson kritiserar Socialdemokraternas politik. Det är givetvis helt okontroversiellt att han ger sig på huvudmotståndarna, men titta på vad han säger och att det ens ligger till grund för en artikel:

Både Stefan Löfven och Mårten Palme har sagt att man måste skapa ungefär 200 000 nya jobb för att nå 2020-målet. Alliansen har ökat sysselsättningen med mer än 200 000 jobb sedan vi vann 2006 och det under en tid med lågkonjunktur. Ändå beskriver Socialdemokraterna Alliansens jobbpolitik som misslyckad.

 

M-partisekreteraren menar också att S helt saknar konkreta jobbförslag och att deras skattepolitik drabbar arbete och företagande så att det i stället kommer leda till 80 000 färre jobb.

– En annan del i denna bluffpolitik är att Stefan Löfven så småningom ska bli överens med både Vänsterpartiet och Miljöpartiet som har som idé att människor ska arbeta mindre, säger han.

Han kallar motståndarnas politik för ”bluffpolitik”, hittar på och låtsas inte om att arbetslösheten är två procent högre nu än den var 2006. Och dessutom, de saknar konkreta jobbförslag?

Kritiken saknar substans. Det är smutskastsning tagen ur deras kommunikationsplan, Lars Beckmans school of communication.

Kent Perssons roll är dyngspridaren som aldrig någonstans kommer säga ett ord av värde. Någon kanske måste ha den rollen, men det är tragiskt att det är tillräckligt för en artikel i en så stor dagstidning.

Det går nog inte att begära mer av Kent Persson, men det borde gå att begära mer av Aftonbladet.

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s