Att inte sänka något är inte detsamma som att höja något

Igår skrev jag som bekant om att Annie Lööf istället för att bli fullständigt galen, borde tacka de rödgröna, för att de satte stopp för en ineffektiv och dyr reform i den sänkta arbetsgivaravgiften. Det jag inte nämnde då var att hon även, vilket blivit en vana från högerns sida vid det här laget, siffetrixade.

Efter omrötsningen som förkunnande att regeirngens förslag föll sa hon följande:

Jag blir otroligt provocerad när man tar unga som gisslan i det politiska spelet. Det är deras möjligheter till jobb det handlar om”, säger hon i en skriftlig kommentar.

”De sätter sitt politiska spel före jobben till unga. Hur ska småföretagen och kommunerna kunna erbjuda sommarjobb till unga när oppositionen gör det dyrare att anställa just unga?

Notera nu. Det de rödgröna röstade nej till var alltså ytterligare EN sänkning av arbetsgivaravgiften för unga. Ingenting annat. Hur kan då en utebliven sänkning bli en höjning? Nej, precis, det går inte. Det är matematiskt omöjligt.  Och det är det här som är så tröttsamt.

Under citatet kände sig artikelförfattaren tvungen att rätta henne. Ja, det var så illa:

Oppositionens avslag innebär dock inte att det blir dyrare än i dag att anställa unga. Det blir bara inte ännu billigare.

Jag är personligen väldigt dålig på matte men till och med jag förstår skillnaden på att inte sänka något ännu mer, och HÖJA något. Annie Lööf däremot, vår näringsminister, verkar inte förstå eller så använder hon det argumentet för att hon tror att det fungerar. Trots att det inte stämmer. Det är lögn och förbannad lögn.

Men hon är inte ensam. Jag såg så sent som nyss moderata twittrare anställda på regeringskansliet twittra ut en påstådd höjning.

Politik ska innehålla känslor och hårda argument. Vad det däremot inte ska innehålla är ett argument som är ren lögn, till och med en fördumning av debatten. Vem gynnas av det?

Jag hoppas och tror att de enda som tillsist missgynnas är de som uppenbart inte kan räkna, eller inte bryr sig om sanning och lögn. Som Annie Lööf.

Och övriga högerpolitiker.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s