Regeringsoduglighet

Nu är vi där igen. En riksdagsmajoritet har röstat ner ett förslag från regeringen och de är fullständigt rasade Rasade på vad kanske några tänker? Jo, det är som vanligt. Förslaget som blev nedröstat vilket handlade om att sänka arbetsgivaravgiften för unga upp till 23 år, är en inneffektiv och dyr reform. Det gör detsamma. Högern ger sig nu på oppositionen för att de försvårar för ungdomar. Fattas bara att det kommer prat om fördubbling (som att utebliven sänkning blir en fördubbling) som de hållit på med sen tidigare. Kinberg Batra (M) är redan igång om att det nu blir dyrare och svårae för unga att få sitt första jobb. En annan moderat talar om att anledningen till att regeringen inte försäkrar sig om samarbete/majoritet är att oppositionen inte bryr sig om de unga (!).

Men viktigare, regeringen blir överkörda i riksdagen för att de vill det. De lägger fram sin politik, ja, det är sant. Men de är väl medvetna om att de rödgröna är emot den här reformen, de vet också att rasisterna i SD 8/10 gånger stödjer dem men i vissa fall röstar de med de rödgröna. Det gjorde dem idag. Därför kunde regeringen, om de hade velat, inte lagt fram förslaget eller försökt sökt samarbeta över blockgränserna om något som på riktigt fynnar ungdomarna.  Ni vet, sådant som är regeringens uppgift. Men det finns ingen vilja. De lägger bara fram sina förslag, hoppas på det bästa och blir sen rasande när de inte får igenom dem. Som om allt var planerat för att de vill bli nedröstade.

På kuppen tar de ungdomarna som gisslan, och låtsas som om det här drabbar dem och att de på något sätt gjort vad de kunnat. Och att oppositionen i princip vill äta upp ungdomar.

Men egentligen är det här regeringsoduglighet och ingenting annat.

Och förresten, regeringen borde tacka de rödgröna för att de sätter stopp för ineffektiv reform.

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s