Moderaternas öppenhet och fri rörlighet var bara prat.

Jean Claude Juncker är kristdemokrat och blir med största sannolikhet nästa ordförande för EU-kommissionen. Han skulle tillhöra den konservativa partigruppen i Europaparlamentet som både svenska Moderaterna och Kristdemokraterna tillhör. En grupp som bland annat inkluderar det ungerska partiet Fiddesz som förföljer judar och romer. De allra flesta minns väl Moderaternas EU-valskampanj där de slog ett slag för den fria rörligheten och öppenheten. Juncker är ingen stark vän av öppenhet:

På frågan om Fort Europa svarade han att de som röstade på högerextrema partier i många fall gjorde så för att de upplever att Europa inte erbjuder tillräckligt skydd mot ”illegal invandring”! Frontex måste få betydligt större anslag för att stänga gränserna, menade han. Termen ”illegal invandring” återkom flera gånger. För den som tvivlar finns uttalandet på video.

Det är den mannen Moderaterna kommer ställa sig bakom när de ska rösta om nästa ordförande för EU-kommissionen i morgon.

Pratet om fri rörlighet och öppenhet från bland annat deras toppkandidat Gunnar Hökmark var just prat. I realiteten är de med och håller upp Fort Europa och stänger Europa lite mer vareviga dag.

Inte speciellt oväntat, men väl värt att påpeka.

 

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s